REZSICSÖKKENTÉS

A rezsiköltségek drasztikus növekedésének ellensúlyozása nagyon fontossá vált napjainkban.

2022 augusztus 1-től a rezsicsökkentést alapjaiban módosította a kormány.

Jelenleg az átlagfogyasztás mértékéig rezsicsökkentett a villany- és a gáz ára. Felette az érintettek a piac árat fizetik ki. Ez azt jelenti, hogy a közepes és nagy fogyasztású háztartások az eddigi rezsijük 2-5-szörösét kell hogy kifizessék. A havi rezsi ez által 100-200 ezer forint többletköltséget is sajnos eredményezhet. A fentiek miatt az eddigi 8-12 éves megtérülési energetikai beruházások mint a klíma, hőszivattyú-hibrid rendszer, napelem, napkollektor, hőszigetelés, nyílászárók cseréje lecsökkenhet 2-4 éves megtérülésre, ami a rezsiben azonnali észrevehető!

Segítséget tudunk adni azok számára akik tudatosan, átgondoltan, hatékonyan szeretnék

csökkenteni az energiafogyasztásukat, mérsékelve az energiapazarlás mértékét, s ezzel jelentősen csökkentve a kiadásokat.

A költségcsökkentés még sohasem volt ilyen fontos, emiatt nélkülözhetetlen az energiafelhasználási adatokba való bepillantás és annak átgondolása.

A berendezésekből és a beépített fogyasztás mérőkből származó valós idejű energia adatok alapján meghatározható és csökkenthető az otthoni energia fogyasztásunk, és itt nem csak az elektromos áramról kell, hogy beszéljünk!

A fűtési szokásokat is át kell gondolni, ami egy jóval összetettebb dolog miután számításba kell vennünk a lakás vagy ház energia-, és hőigény számítását.

Szükséges a fűtési rendszer korszerűsítése és átalakítása továbbá az ingatlan műszaki-, építészeti-, ill. energetikai állapotát is kell vizsgálni.


A rezsiköltségek drasztikus emelkedésének ellensúlyozására több csomagot ajánlunk az energetikai korszerűsítésekhez. Helyszíni felméréssel, tanácsadással és energetikai számításokkal több energiahatékonysági verziót tudunk bemutatni.

Minden ház hőfogyasztása egyedi, ezért nem lehet általánosítani.

A meglévő fűtési rendszereket felülvizsgálásuk, korszerű rendszer átalakítási javaslatokat teszünk, radiátorok, és hőtermelő berendezések méretezésével.

A cél nem feltétlen a rezsi teljes nullázása, inkább annak elérése, hogy a meghatározott minimumértékek alá "beférjünk", azaz az éves áramfogyasztásunk ne legyen több mint 2523 kW, és a

gázfogyasztásunk pedig ne legyen több mint évi 1729 m3/év.

EBBEN SEGÍTÜNK!