Energetikai tanÚsÍtvÁny
+36 30/836-0074

Híreink
 
 

 
 
 
 

 
Társasházi pályázataink állami támogatást nyertek!

-XIV. Szitakötő u. 3.
-XIV. Nagy Lajos Király útja 176.

 

2014 február:
Indul az új panelpályázat!
Korábbi sikereink:

-Zemplén Győző út 3-8.


-Vörösvári út 1-11.

 


Energetika - Tervezés - Gázhálózat felülvizsgálat

ELKÉSZÍTJÜK ENERGIA TANÚSÍTVÁNYÁT - LAKÁS ZÖLDKÁRTYÁJÁT!

2012. január 1-től a 176/2008 számú kormányrendelet alapján energetikai tanúsítványt
kell készíttetni az alábbi esetekben:

  • ingatlanok használatba vételi engedélyéhez
  • meglévő lakás, vagy ház eladásakor, az átíráshoz
  • az egy évnél hosszabb bérbeadáskor
  • és az 1000 m2-nél nagyobb alapterületű hatósági-, állami tulajdonú épület esetén
A tanúsítvány 10 évig érvényes, mindaddig amíg nem történnek energetikai jellemzoket befolyásoló felújítási munkálatok ( pl. nyílászáró csere, kazáncsere stb.)!
A Kormányrendeletben meghatározott 50 m2 alatti határ csak komplett épületre vonatkozik. Amennyiben társasházi lakásról van szó, 50 m2 alatt is szükséges az energetikai tanúsítványt elkészíttetni!
ÉPÜLETGÉPÉSZETI TERVEZÉS

Cégünk vállalja családi házak, társasházak, közintézmények, üzletek, ill. mindennemű ipari- és egyéb létesítményekre vonatkozó:
  • vízellátás-csatornázás
  • gázellátás
  • központi fűtés-hűtés
  • légtechnika
  • MEGÚJULÓ ENERGIA ALKALMAZÁSÁRA VONATKOZÓ
  kiviteli tervdokumentációk elkészítését, azok közműszolgáltatóknál történő jóváhagyatását.

A nap az élet, és a napenergia a jövő energiaforrása, meleget, fényt és energiát kapunk tőle az egész évben. Olyan energiát, amit akár melegvíz előállítására és fűtésre is felhasználhatunk.
Meglévő gépészeti rendszeréhez, igényeihez és pénztárcájához illő rendszert ajánlunk. Többféle gyártó közül választjuk ki Önnek a legmegfelelőbbet!
Ránk bízhatja magát, tervezéstől a jóváhagyott tervdokumentáció átadásáig. Szaktanácsadással, a legköltséghatékonyabb, legoptimálisabb megoldásokkal állunk szíves rendelkezésre.

GÁZHÁLÓZAT FELÜLVIZSGÁLAT

2013. január 1-től gázhálózat felülvizsgálat elvégeztetése szükséges minden ingatlan esetében alábbiak alapján:

A nemzetgazdasági miniszter 19/2012. (VII. 20.) NGM rendelete a gáz csatlakozó vezetékek és felhasználói berendezések műszaki-biztonsági felülvizsgálatáról:

1. § Az ingatlan tulajdonosa köteles
   a) a felhasználói berendezés – a gázfelhasználói technológia kivételével – műszaki-biztonsági felülvizsgálatát az üzembe helyezés, vagy az e rendelet hatálybalépését megelőzően üzembe helyezett felhasználói berendezés esetében az első műszaki biztonsági felülvizsgálat évét követő 5. évben és ezt követően 5 évente,
   b) a csatlakozóvezeték műszaki-biztonsági felülvizsgálatát az üzembe helyezés, vagy az e rendelet hatálybalépését megelőzően üzembe helyezett csatlakozóvezeték esetében az első műszaki biztonsági felülvizsgálat évét követő 10. évben és ezt követően 10 évente elvégeztetni.
3. § Ez a rendelet 2012. szeptember 1-jén lép hatályba.
4. § Az e rendelet hatálybalépése előtt üzembe helyezett felhasználói berendezés – a gázfelhasználói technológia kivételével –, vagy csatlakozóvezeték első műszaki-biztonsági felülvizsgálatát az ingatlantulajdonos az alábbi időpontig köteles elvégeztetni:
   a) az 1981. január 1-je előtt vagy ismeretlen időpontban üzembe helyezett felhasználói berendezés vagy csatlakozóvezeték esetében 2013. december 31-ig,
   b) az 1981. január 1-je és 1993. december 31-e közötti időszakban üzembe helyezett felhasználói berendezés vagy csatlakozóvezeték esetében 2014. december 31-ig,
   c) az 1994. január 1-je és 2003. december 31-e közötti idõszakban üzembe helyezett felhasználói berendezés vagy csatlakozóvezeték esetében 2015. december 31-ig,
   d) a 2004. január 1-je és az e rendelet hatálybalépése közötti idõszakban üzembe helyezett felhasználói berendezés vagy csatlakozóvezeték esetében, vagy az a)–c) pont szerinti időpontban üzembe helyezett, de 2003. december 31-e után felülvizsgált felhasználói berendezés vagy csatlakozóvezeték esetében 2016. december 31-ig.

A felülvizsgálatot kizárólag alábbi végzettséggel rendelkező személyek végezhetik:
- Gázvezeték- és készülékszerelő mestervizsga, és gázipari műszaki biztonsági felülvizsgáló szakképesítés
- Gáz- és olajtüzelőberendezés-szerelő, üzembe helyező mestervizsga, és gázipari műszaki-biztonsági felülvizsgáló
- Épületgépész mérnök, gázipari mérnök, vegyipari gépészmérnök, gázipari szakmérnök, épületgépész üzemmérnök, gázipari szaküzemmérnök, és gázipari műszaki-biztonsági felülvizsgáló szakképesítés
- Épületgépész technikus, gázipari technikus, és gázipari műszaki-biztonsági felülvizsgáló szakképesítés
- A Magyar Mérnöki Kamara közhiteles nyilvántartásában szereplő (G vagy GO betűjellel kezdődő) tervezői és szakértői jogosultsággal rendelkező szakember.

A VIZSGÁLAT SORÁN KIZÁRÓLAG ALÁBBI TÍPUSÚ JEGYZŐKÖNYVET FOGADJA EL A GÁZSZOLGÁLTATÓ:
JEGYZŐKÖNY MINTA

| | | |